Wat is Aerial Yoga?

In deze les staat Yoga in samenwerking met een doek (hangmat) centraal. Het doek hangt als een soort schommel/hangmat boven de grond en zal je ondersteunen bij de verschillende yoga oefeningen. 

 

Iedereen heeft een eigen doek en een yogamat. Door te werken met een doek, zijn alle oefeningen die normaal alleen weggelegd zijn voor zeer geoefende Yogi's, nu uitvoerbaar voor iedereen (jong en oud, geoefend of niet geoefend).

Het doek gaat je ondersteunen in een heleboel houdingen en je uitdagen in balans en kracht. Daarnaast is het zo dat je zelfs mentaal aan de slag bent. Denk maar eens aan het feit dat het doek boven de grond hangt (hoogte) en je dus volledig vertrouwen moet hebben in jezelf, de materialen maar ook in de juf. Het draait hierbij dus ook om vertrouwen en loslaten.

Tijdens de oefeningen zul je merken dat het doek je op plekken raakt en masseert die wellicht gevoelig zijn doordat daar (veel) spanning wordt vastgehouden. De uitdaging voor jou zit hem in hoeverre je hierin kunt ontspannen zodat de spierspanning weg kan ebben en je weer soepeler wordt in je dagelijkse bewegingen. Het werken met je ademhaling is hierin van groot belang!

Yoga beoefenen in combinatie met een doek creëert ruimte tussen je wervels, het brengt je soepelheid en flexibiliteit, zowel lichamelijk als geestelijk.

  • Klik hier voor meer informatie over de 'Soorten Lessen'.
  • Klik hier als je wilt lezen voor wie de lessen geschikt zijn.
  • Klik hier voor meer informatie over de opbouw van de les.